Зокрема, цей пакет буде спрямований на підтримку переходу України від озброєння радянської епохи до сучасного озброєння НАТО / US Army

Лідери 30 країн-членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО) схвалили комплексний пакет допомоги для України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг сказав на брифінгу у Мадриді під час саміту за участі голів держав та урядів країн-членів Альянсу.

"Сьогодні лідери погодилися зміцнити нашу підтримку шляхом схвалення комплексного пакету допомоги для України", - наголосив Столтенберг.

Відео дня

У цьому зв'язку він сказав, що новий комплексний пакет допомоги включає захищені засоби зв'язку, постачання пального, медичних товарів, бронежилетів, протимінного обладнання, обладнання для протидії хімічним і біологічним загрозам і сотні переносних систем для боротьби з безпілотниками.

"У довгостроковій перспективі ми допоможемо Україні перейти від озброєння радянської епохи до сучасного озброєння НАТО, збільшимо сумісність (Збройних сил України з арміями країн НАТО - УНІАН) і ще більше зміцнимо її оборонні і безпекові інституції", - наголосив Столтенберг.

Він сказав, що усе це свідчить про відданість Альянсу майбутньому України, і ця відданість є непохитною.

Як підкреслив Столтенберг, сьогодні президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників саміту.

"Президент Зеленський чітко заявив, що Україна покладається на нашу постійну підтримку. І наше повідомлення для нього було рівнозначно чітким: Україна може розраховувати на нас стільки, скільки це буде потрібно", - наголосив Столтенберг.

Він сказав, що союзники продовжать надавати військову і фінансову допомогу Україні.

Як повідомляв УНІАН, 15 червня Столтенберг заявив, що на саміті Альянсу буде узгоджено новий комплексний пакет підтримки України. Зокрема, цей пакет буде спрямований на підтримку переходу України від озброєння радянської епохи до сучасного озброєння НАТО, а також на покращення сумісності Збройних сил України з арміями Альянсу.

Війна в Україні: актуальні дані

Росія зосередила всі зусилля на окупації Лисичанська - останнього бастіону на шляху захоплення всієї Луганської області. Зараз у тих районах тривають бої. 

З 25 червня окупанти просунулися на 2 км біля Лисичанського НПЗ на південь від міста, пишуть британські розвідники. 

На Сіверському напрямку противник утримує в прикордонних районах на території Брянської та Курської областей до трьох батальйонних тактичних груп зі складу 1-ї танкової та 20-ї загальновійськової армій та підрозділів повітряно-десантних військ.

На Бахмутському напрямку загарбники намагаються закріпитися в районі Вуглегірської ТЕС.

Російські війська продовжують ракетний терор українських міст, не рахуючись з жертвами серед цивільних. Сьогодні вранці ворог ударив по багатоповерхівці Миколаєва, а ракета, випущена в бік Одеської області, була перехоплена силами ППО

У боях ЗСУ ліквідували вже 35 450 окупантів і знищили тисячі одиниць техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: