Експерт спрогнозував, чи зможе російська армія влітку оточити Харків

Військовий експерт Олександр Мусієнко вважає, що Росії навряд чи вдасться здійснити влітку новий наступ на Харків і взяти місто в оточення.

На його думку, окупанти зосередяться на Донбасі і головні зусилля ворог сконцентрує на тих напрямках, що і зараз - Авдіївка і Часів Яр, пише РБК-Україна.

Він упевнений, що Харків і Вугледар стануть допоміжними або відволікаючими. Таким чином, росіяни намагатимуться розтягнути українські сили.

Відео дня

"Саме тому я думаю, що основне угруповання буде діяти в Донецькій і Луганській областях. Припускаю, що будуть бої та обміни ударами вздовж кордону між Харківською та Бєлгородською областями. Але Росії не вдасться взяти Харків в оточення, а тим більше захопити його", - пообіцяв Мусієнко.

Війна в Україні - наступ на Харків

Зараз російській загарбницькій армії не вистачає ресурсів для великого наступу на Харків, вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, у російських військ просто немає ресурсів для цього. Останні удари авіаційними бомбами експерт пояснює спробою тероризувати мирне населення. "Мета - залишити Харків без світла, води і повністю зруйнувати інфраструктуру", - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: