За словами матерів військовослужбовців, які відмовилися воювати проти України, у солдатів не було ні обмундирування, ні продовольства / фото REUTERS

На п'ятому місяці повномасштабного вторгнення Росії в Україну стало відомо про те, що російські військові масово звільняються з армії РФ.

Про це повідомляє The Moscow Times.

Так, у березні 2022 року, лише через місяць після початку бойових дій, 300 військовослужбовців, які воюють на боці РФ, самовільно, не дочекавшись звільнення, склали зброю і поїхали з України.

Відео дня

Йдеться про військових з частини 63354, що дислокується в Буйнакську. Повідомляється, що окупанти почали процедуру розірвання контракту.

За словами матерів військовослужбовців, які відмовилися воювати проти України, у солдатів не було ні спорядження, ні продовольства.

Цю ж інформацію підтвердив правозахисник. За його словами, військовослужбовці зіткнулися з проблемами з обмундируванням, забезпеченням, а "зброя траплялася несправна".

Дехто повернувся з обмороженими кінцівками, кілька людей через це залишилися інвалідами, оскільки довелося "зрізати почорніле м'ясо".

У результаті частина людей звільнилася, а деякі під тиском родичів і місцевої влади відновилися і після госпіталю знову поїхали в Україну.

Також про подібний випадок повідомив фонд "Вільна Бурятія". 150 контрактників з 5-ї окремої гвардійської танкової бригади військової частини 46108 написали рапорти про відмову від участі в українському конфлікті.

Глава Фонду "Вільна Бурятія" Олександра Гармажапова, заявила, що ще близько 500 бурятів хочуть звільнитися з російської армії.

Війна в Україні:

24 лютого Росія почала повномасштабне вторгнення на територію незалежної України.

За словами очевидців буряти, які воюють на території України, відрізняються особливою жорстокістю. Якщо росіяни переважно п'ють і мародерять на окупованих територіях, то буряти - катують, гвалтують і масово розстрілюють мирне населення.

Станом на 15 червня жителів Чечні шантажували викраденням рідних, тортурами та іншими методами тиску, якщо ті відмовляться їхати воювати в Україну.

Станом на 18 червня було відомо, що Бурятія ховає щодня, а РФ відправляє на війну вихідців з бідних регіонів.

Станом на середину червня підтверджені дані про 184 загиблих з Бурятії.

29 червня 2022 року дружини бурятів вимагали повернути їхніх чоловіків з України.

12 липня 2022 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що в Росії буряти вистрибують з автобусів, щоб не доїхати на війну.

13 липня 2022 року стало відомо, що Москві сформували спеціальний військовий підрозділ для набору найманців, тобто фактично мобілізація дісталася до Москви.

Вас також можуть зацікавити новини: