Яка ситуація в Харкові зараз? / Фото УНІАН

Харків й область героїчно протистоять російському вторгненню. В результаті атак РФ гинуть мирні жителі, в регіоні зруйновано багато будинків.

УНІАН веде онлайн-трансляцію подій у Харкові та області в понеділок, 23 травня, на тлі повномасштабного вторгнення РФ:

16:15 Такий вигляд зараз має карта повітряних тривог в Україні

Відео дня

15:52 Завтра, через три місяці після нападу Росії на Україну, ми запускаємо метро. О сьомій годині ранку, вперше за останні 89 днів, потяги харківської підземки почнуть рух. Хочу одразу сказати – оскільки економіка Харкова лише почала відроджуватись, складно зрозуміти пасажиропотік. І в перші дні роботи метрополітену потяги ходитимуть з інтервалом о півгодини. Поступово зі збільшенням кількості пасажирів зменшуватиметься інтервал. При цьому ми змінюватимемо логістику наземного транспорту таким чином, щоб харків'янам зручно було пересуватися по всьому місту. Також хочу зазначити, що перший тиждень проїзд у метро буде безкоштовним. Упевнений, що запуск метро допоможе якнайшвидше нормалізувати життя Харкова!

15:10 Нагадуємо, завтра (24.05) у Харкові запрацює метро. Сьогодні підземку та вагони активно готують до прийому пасажирів.

14:53 Дорожники розпочали ремонтувати Харківську кільцеву дорогу. Роботи виконуються на відрізку від П'ятихатської транспортної розв'язки у бік Роганського житлового масиву, а також на дорозі М-20 Харків – Щербаківка у районі Екопарку. Про це повідомив Укравтодор.

14:36 Харківські рятувальники заявили, що з початку війни витягли з-під завалів понад 150 тіл загиблих людей. Всього було розібрано 98 зруйнованих об'єктів. Врятувати вдалося понад 250 людей.

14:24 За добу на Харківщині сталися дві пожежі від російських ударів. Після обстрілу Чугуївського району горіли приватні будинки, магазин та кафе.

13:27 З траси Київ - Харків - Довжанський у напрямах Старого Салтова та Липців прибирають розбиті обстрілами російської армії цивільні автомобілі. "У вихідні шляховики розчистили 16 тисяч квадратних метрів траси М-03", - повідомила прес-служба Харківської ОВА.

12:43 Група створена для взаємодопомоги мешканцям Харкова, чиє житло постраждало від руйнувань. Серед нас є люди, які можуть самотужки й хоч якось привести житло в житловий стан: забити вікна, двері, відновити електропроводку тощо. Також, якщо ви хочете допомогти своїми руками, можете запропонувати свою допомогу. Робочі руки завжди потрібні.

12:05 Коротко про ситуацію у Харківській області станом на 23 травня: ▪️Минулої доби російські орки обстрілювали Харків та населені пункти області. Вчора з реактивних систем залпового вогню було обстріляно Київський район. ▪️Сьогодні вранці російські орки завдали ударів у районі Павлова Поля, снаряд потрапив біля зупинки громадського транспорту. 1 особа отримала поранення вибуховою хвилею. За добу загалом у Харкові – 2 поранених. ▪Продовжуються обстріли населених пунктів області. Минулої доби обстрілювали Циркуни, 2 поранених. У Первомайському – 1 поранений. 1 громадянський постраждав від обстрілу Балаклії. ▪Вночі обстріли окупантів зазнав Чугуївського району, внаслідок обстрілу зайнялися приватні будинки, магазин та кафе. На щастя, ніхто не постраждав.

11:01 Інститут вивчення війни (США) опублікував актуальні карти бойових дій в Україні: ▪Противник відвоював у ВСУ частину позицій на північ від Харкова — у тому числі нещодавно звільнене село Рубіжне поблизу кордону з Росією. ▪️Для недопуску українських сил до кордону противник висунув підрозділи 6-ї загальновійськової армії та Балтійського флоту РФ.

10:29 Терехов учора провів екскурсію зруйнованим Харковом заступником голови ВП Кирилу Тимошенко. Тимошенко пообіцяла фінансову допомогу з боку держави для відновлення Харкова.

10:06 Понад 150 тіл загиблих дістали харківські рятувальники з-під завалів будівель. Працівники ДСНС повністю розібрали завали на 98 об'єктах Харкова, які були зруйновані через обстріл. За словами заступника начальника ГУ ДСНС в області Анатолія Торяника, найбільше від ударів Росії постраждали:▫️ Північна Салтівка▫️ П'ятихатки▫️ селище Жуковського▫️ Рогань ▫️ Горизонт

06:20 Як повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, на Слобожанському напрямку ворог, силами підрозділів 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу та балтійського флоту, веде бойові дії з метою утримання зайнятих раніше рубежів на Харківському напрямку.

01:45 У Північній Салтівці в Харкові практично всі багатоповерхівки знищені вщент, так само як будівлі у Бородянці. Про це розповів заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко:

"Особливо вразила Північна Салтівка - це мікрорайон Харкова, в якому проживало більше ніж 300 тисяч населення. Я хочу сказати, що всі пам’ятають стан будівель в Бородянці, так в Салтівці всі багатоповерхівки в такому стані. Знищені вщент практично всі житлові багатоповерхові будівлі, їх неможливо відновити, потрібно будувати нові".

00:50 На Харківщині оголосили повітряну тривогу.

Раніше голова Харківської ОДА Олег Синєгубов розповів, що в Чугуєві, який стоїть на річці Сіверський Донець, зруйновано два мости. Для того, щоб забезпечити сполучення, зараз облаштовані переправи. На одному мосту є пішохідний перехід, на іншому – облаштований об'їзд.

Вас також можуть зацікавити новини: