Одна з салтівських багатоповерхівок після обстрілу / скріншот відео

У мережі показали, як нині виглядає харківський район Північна Салтівка, який найбільше постраждав від російських обстрілів.

Відео опублікували "Харьковские известия".

На кадрах можна побачити пошкоджені та зруйновані багатоповерхівки, магазини, об'єкти інфраструктури та особистий транспорт. На багатьох будинках написано "Люди", що означає перебування там місцевих жителів, попри відсутність належних умов для життя. 

Також на відео потрапило Салтівське трамвайне депо, в якому пошкоджено десятки вагонів. 

Попри масштабні руйнування, вулицями ходять перехожі та проїжджають машини.

Харків повертається до життя після обстрілів

Як раніше повідомляв УНІАН, міський голова Ігор Терехов підтвердив, що російські окупанти виявилися нездатні взяти штурмом Харків. Ворожі війська залишають околиці міста, рухаючись у бік російсько-українського кордону.

У зв'язку зі стабілізацією ситуації в місті з понеділка, 16 травня, у Харкові пустили громадський транспорт, включаючи трамваї, тролейбуси та автобуси. Перші два тижні проїзд безкоштовний.

При цьому Терехов вказав, що метрополітен у місті також готується до відновлення роботи. Відкриття можливе в найближчі пару тижнів. Людей, для яких підземка стала домом, розселять. Також вже запрацював харківський автовокзал.