Володимир Путін / фото REUTERS

У президента РФ Володимира Путіна з'явився чіткий "план перемоги", що складається з трьох стратегічних аспектів.

Можливий задум Кремля окреслила російська політолог Тетяна Станова у колонці на New York Times.

Експерт підкреслила, що план Путіна виходить за межі України, але зосереджений саме на ній. Він показує, наскільки Путін відірваний від реальності.

Відео дня

На думку політолога, перша мета Путіна у цьому плані – це захоплення українських територій:

"Не зумівши просунутися вглиб України, Росія негайно зменшила свої амбіції, відмовившись від ідеї захоплення Києва. Нинішньою більш реалістичною метою представляється контроль над Донецькою і Луганською областями і встановлення сухопутного коридору до Криму".

Друга мета Путіна в плані, як пише Станова, – змусити Київ капітулювати та погодитись на "русифікацію" України. Кремль планує зміну українського уряду, "чистку" еліт та припинення співпраці Києва із Заходом.

Третя мета в плані Путіна, як зазначає політолог, – побудова нового світового порядку: "Путін вірить, що війна проти України та її наслідки, такі як висока інфляція і різке зростання цін на енергоносії, допоможуть людям повстати проти традиційного політичного істеблішменту. Він робить ставку на те, що фундаментальні політичні зміни західних країн з часом призведуть до трансформації заходу".

Нагадаємо, радник міністра МВС Вадим Денисенко заявив, що президент РФ Володимир Путін вивів свою дочку Катерину Тихонову у велику політику. Ймовірно, він хоче зробити її наступницею.

Вас також можуть зацікавити новини: