Михайло Жирохов оцінив авіаційні втрати РФ / колаж зі скріншоту й фото УНІАН

Втрати Росії в авіації під час повномасштабної війни в Україні не є критичними.

Ворожа авіапромисловість, яка робить бойові борти, працює, розповів військовий експерт Михайло Жирохов в інтерв'ю порталу obozrevatel.com. "…Дуже часто в пропагандистських російських каналах можна побачити сюжети про здачу нових партій Су-34 (винищувачі-бомбардувальники, - Ред.), Мі-8 (вертольоти, - Ред.) та інших літаків. Тому я б не сказав, що Росія зазнала критичних втрат, які якось відбиваються на їхніх бойових спроможностях", - зазначив аналітик.

На його думку, тиші у повітряному просторі немає і "найближчим часом не може бути". "Бомби-п’ятисотки і на півтори тонни як прилітали по наших позиціях, так і прилітають. Російські гелікоптери діють на лінії фронту, вони використовують протитанкові ракети і новітні ЛБКР (легка багатоцільова керована ракета, - Ред.)", - додав співбесідник.

Відео дня

Важливі новини про втрати ворога на 25 грудня - зараз це варто знати

Супротивники часто застосовували авіацію під час війни проти українців, зокрема, запускали авіабомби по населених пунктах півдня нашої держави.

Українські воїни нещодавно завдали РФ серйозних авіаційних втрат - 22 грудня повідомлялося, що ліквідовано три літаки окупантів Су-34. Загалом станом на 25 грудня відомо, що за час повномасштабного вторгнення знищено 329 ворожих літаків та 324 гелікоптери.

Вас також можуть зацікавити новини: