Опубліковано щемливі історії про захисників України / колаж УНІАН з фото t.me/SerhiyNaiev та facebook.com/JointForcesCommandAFU

Повномасштабна війна в Україні триває, і через майже два роки протистояння добровольці на передову більше не їдуть.

Видання BBC розповіло три історії українських військових, які брали участь у російсько-українській війні. Перша історія Павла - він зустріч повномасштабну війну в лавах української армії. Брав участь у боях на Донбасі, отримав поранення під Бахмутом. Після відновлення, Павло з ампутованою рукою став офіцером строкової служби. Видання пише, що чоловікові складно зрозуміти, чому чоловіки в Україні уникають мобілізації.

"Одного разу їхні діти запитають, що вони робили на війні, коли чоловіки воювали. Якщо вони скажуть: "Я ховався", то впадуть у дітей в очах", - каже Павло.

Відео дня

Друга історія Сергія. Він пережив окупацію в Каховці та катування з боку російських військових. Після цього чоловік зміг виїхати на підконтрольну Україні територію та вступив до лав Сил оборони. Коли чоловік отримав поранення та потрапив до лікарні - виїхали з окупованої території і її батьки. Чоловік каже, що після відновлення хоче повернутися на фронт, але його мати виступає проти.

"Мені здається, він уже виконав свій обов’язок. Як матері гріх це говорити, але поки він у лікарні, я можу спати спокійно. Я не можу спати, коли він на передовій", - каже мати Сергія.

Остання історія Владислава, який загинув під Бахмутом у червні минулого року. Його мати сказала, що її син загинув, роблячи правильні речі.

"Думаєте, мій син не боявся? Я теж боялася, коли він йшов. Усі бояться померти. Але, може, бути поневоленим Росією страшніше? Зараз ми бачимо смерть. Це дуже важко. Дуже важко. Але шляху назад немає. Ми не можемо здаватися", - сказала мати Владислава.

Загальна мобілізація в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, новий командир батальйону "Вовки да Вінчі" Сергій Філімонов прокоментував зміну головнокомандувача ЗСУ. За його словами, критикувати Олександра Сирського можуть тільки військові.

За його ж словами, українській армії необхідно мобілізувати щонайменше 250 тисяч осіб. Без цього воювати буде неможливо.

Вас також можуть зацікавити новини: