Роберт Мюллер / REUTERS

Генеральний прокурор США Вільям Бар має намір опублікувати публічну версію доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера про розслідування втручання Росії у президентські вибори 2016 року протягом кількох тижнів.

Про це заявив представник міністерства юстиції, передає Reuters.

Бар опублікував власне резюме основних висновків звіту 24 березня, зазначивши, що йому необхідно ще час для того, щоб переглянути звіт і визначити, яка його частина може бути оприлюднена.

Відео дня

Читайте такожPolitico: Трамп не змовлявся з Путіним, але чомусь дуже цього хоче

Про плани опублікувати публічну версію звіту в найближчі тижні генпрокурор США повідомив голові судового комітету Сенату Ліндсі Грему телефоном. Чиновник заявив, що не планує ділитися розширеною копією звіту з Білим домом.

Деякі частини конфіденційного звіту Мюллера містять матеріали, які з'явилися в ході секретних засідань великого журі. У той же час федеральні правила забороняють уряду розкривати цю інформацію для громадськості.

У звіті також міститься інформація про кримінальні розслідування, які Мюллер надіслав в інші офіси адвокатів США.

Нагадаємо, Мюллер прийшов до висновку, що президент США Дональд Трамп не скоював ніяких злочинів.

Як повідомляв УНІАН, Роберт Мюллер з травня 2017 року розслідував втручання Росії в американські президентські вибори і можливу змову команди Дональда Трампа з Кремлем. В його слідчу групу входило понад 15 юристів, також в команді працювало ще 30 співробітників.

Група спецпрокурора вивчала спроби російського уряду втручатися в американські вибори 2016 року, розслідувала зв'язки між особами з передвиборного штабу Трампа або його оточення з Кремлем, а також мала право розбирати будь-які інші питання, які виникали в процесі розслідування.

В ході розслідування команда Мюллера пред'явила звинувачення 34 особам, в тому числі, шістьом з оточення Трампа. Серед них - колишній юрист Трампа Майкл Коен, екс-глава виборчого штабу Трампа Пол Манафорт і колишній радник з національної безпеки Майкл Флінн.

При цьому жодному з громадян США, яким пред'явив звинувачення спецпрокурор Мюллер, безпосередньо не інкримінують змову з Росією під час виборів 2016 року.

Дональд Трамп завжди заперечував будь-які звинувачення у змові з Росією.