Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив, що не дозволить трансгендерам служити в армії США. Про це він написав у своєму Twitter.

За словами Трампа, солдати в американській армії повинні бути зосередженні на перемозі і не бути обтяженими медичними показаннями та зривами, які будуть в армії в разі служби трансгендерів.

Читайте такожУ Великобританії трансгендер вперше народив дитину

Відео дня

«Після консультації з моїми генералами і військовими експертами, будь ласка, майте на увазі, що уряд Сполучених Штатів не дозволяти особам трансгендерам служити в будь-якій якості в Збройних силах США. Наші військові повинні бути зосереджені на вирішальній і приголомшуючій перемозі і не можуть бути обтяжені величезними медичними витратами і зривами, які спричинять трансгендери в армії», - написав американський лідер.

Як повідомляв УНІАН раніше, Пентагон дозволив військовослужбовцю нетрадиційної сексуальної орієнтації Натаніелю Беме взяти участь в гей-параді в Сіетлі у військовій формі.

Натаніель Беме числиться у ВПС Національної гвардії. Він вступив на військову службу в 2001 році і довгий час приховував свою нетрадиційну орієнтацію.