Міністр жартома зазначив, що голова МЗС РФ зробив все можливе, щоб зблизити Україну та Ізраїль / фото УНІАН

Міністр оборони Олексій Резніков висловився щодо заяв голови МЗС РФ Сергія Лаврова - той припустив, що Гітлер мав єврейське коріння та порівняв його з Володимиром Зеленським.

Так, від початку повномасштабного вторгнення в Україну, Ізраїль намагався тримати нейтралітет. Утім, скандальна заява Лаврова змінила позицію Тель-Авіва. Про це нагадав Резніков в ефірі телемарафону.

У ході розмови він жартома зазначив, що голова МЗС РФ зробив все можливе, щоб зблизити Україну та Ізраїль. 

Відео дня

"Завдяки таким зусиллям проукраїнськи налаштованого міністра закордонних справ Росії Ізраїль повернувся нарешті в наш бік. До цього ізраїльська влада тримала стійкий баланс у питанні війни: ні з Україною, ні з Росією", - заявив міністр.

"Після всіх висловлювань Лаврова, він красунчик, я вважаю", - підсумував міністр оборони.

Нагадаємо, Путін вибачився перед прем'єром Ізраїлю за заяву Лаврова про "єврейське походження" Гітлера.

Раніше в інтерв'ю італійській телекомпанії Лавров порівняв президента України Володимира Зеленського з Гітлером. Міністр заявив, що у Адольфа Гітлера була "єврейська кров", а найпалкіші антисеміти, як правило, євреї. Ізраїль обурився таким заявами.

Ізраїль обурений такими заявами.

В Україні заяву Лаврова назвали "печерним антисемітизмом", а в Німеччині представник уряду ФРН Штеффен Хебестрейт слова глави МЗС РФ назвав "абсурдом". Він зазначив, що більше коментарів ця нісенітниця не потребує.

МЗС Росії не зупинився на цьому і після скандалу з Лавровим вирішив продовжити серію звинувачень ізраїльського уряду, який підтримав боротьбу України за незалежність. Слова глави МЗС Ізраїлю Яїра Лапіда, який обурився порівняннями Лаврова євреїв, Зеленського і Гітлера, в Москві назвали "антиісторичними".

Вас також можуть зацікавити новини: