Разумков прокоментував візит Зеленського у Золоте / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вважає, що розмова президента Володимира Зеленського із добровольцями на ділянці розведення сил та засобів у Золотому Луганської області «іноді була емоційна».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу.

Читайте такожЗеленський опублікував відео про поїздку в Золоте і конфлікт із ветеранами

Відео дня

На питання журналістів, чи допустимі емоційні висловлювання з військовими на ділянці розведення сил та засобів, спікер відповів: «Я сподіваюся, що в державі всі будуть спілкуватися чемно. Але, якщо ми з вами подивимося загальне відео, яке вчора з’явилося, а не вижимки.., які комусь були комфортні та потрібні, то там абсолютно з іншого боку можна дивитися на цю розмову».

Разумков зазначив, що, якщо подивитися повне відео зустрічі Зеленського з добровольцями у Золотому, то стає зрозуміло, що його жодним чином не можна порівнювати з позицією народного депутата України Софії Федини (фракція «Європейська солідарність»), бо «це абсолютно різні речі».

На питання, чи допустимий такий тон, яким говорив президент з військовослужбовцем, Разумков відповів: «Там був різний тон, різна форма спілкування, іноді вона була емоційна...».

«Це - позиція президента. І я думаю, що він краще на це відповість», - додав голова ВР.

Як повідомляв УНІАН, у суботу, 26 жовтня, президент України Володимир Зеленський відвідав Золоте-4, де зустрівся з добровольцями "Національного корпусу" і ветеранами полку "Азов", які перебувають там з початку жовтня, бо виступають проти розведення сил в цьому районі. У президента відбулася розмова з добровольцями на підвищених тонах. Після чого останні заявили, що не збираються залишати Золоте й не дозволять відведення військ.

Утім у неділю, 27 жовтня, в МВС повідомили, що ветерани-добровольці, які перебувають у Золотому-4 із легальною власною зброєю, вивезли її після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським та бесідою з поліцією.