Фото УНИАН

Як поінформували УНІАН в прес-службі РНБО, про це йдеться у вітанні Турчинова з нагоди Дня ракетних військ і артилерії.

Секретар РНБО зазначив, що одне зі стратегічних завдань України - відродження ракетного потенціалу держави, здатного забезпечити захист України від агресії.

Він нагадав, що Україна завжди була ракетною державою: "Наші видатні земляки, такі як Сергій Корольов, Михайло Янгель та інші заклали фундамент світового ракетобудування".

Відео дня

Саме тому, за словами Турчинова, відродження українського ракетного потенціалу, "що системно знищувався протягом останніх років", - один із найважливіших пріоритетів, яким опікується РНБО.

"Україна має все для цього: і промислово-технічний потенціал, і наукові розробки, і велику кількість професіоналів високого рівня", - наголосив секретар РНБО.

Читайте такожВідбір анкет, психологічне тестування та "детектор брехні": у МВС розповіли, через що пройдуть кандидати до КОРДу

Він додав, що мова йде як про мирний космос, так і про розвиток військових технологій.

"Коли ми говоримо про мирний космос, про міжнародну співпрацю і кооперацію в цьому питанні, то, в першу чергу, це стосується таких напрацювань, як потужні ракетоносії "Зеніт", найсучасніші технології морських, повітряних та наземних стартових ракетних комплексів тощо", - сказав Турчинов, підкресливши, що в умовах агресії Російської Федерації надзвичайно важливим напрямком є розвиток військових ракетних технологій.

На думку Турчинова, вітчизняний військово-промисловий комплекс повинен повністю забезпечити потреби Збройних сил України найсучаснішими ракетами, "здатними вражати різні надземні, надводні та повітря цілі: бронетехніку, літаки, кораблі, фортифікаційні споруди та живу силу ворога, при необхідності завдаючи нищівних ударів на далеких відстанях».

Читайте такожВ РНБО назвали фактори, що свідчать про наміри бойовиків зірвати відведення зброї

"Тільки потужний і надійний ракетний щит зможе захистити нашу країну від зазіхань агресора", - переконаний Турчинов.