Використання спецій додадуть особливих ноток вашим стравам / фото ua.depositphotos.com

Шеф-кухар Том Бейтман відкрив секретну формулу ідеальної смаженої картоплі. Він поділився рецептом, який займає перше місце серед відомих йому способів приготування цього овочу.

Як пише Еxpress, для початку треба відварити картоплю у яловичому бульйоні, з якого потім можна буде приготувати соус. Далі картоплю треба дістати, порізати і залишити трохи підсушитись.

У цей час треба розтопити качиний жир (його можна замінити вершковим маслом) і додати до нього лавровий лист, подрібнений часник, розмарин та чебрець. Цю суміш готуємо на середньому або менше вогні приблизно півгодини.

Відео дня

"Намажте картоплю трохи цим жиром перед тим, як її відправляти в духовку, і дрібкою солі. Це допомагає надати смаженим стравам однорідного смаку. Перед тим, як поставити картоплю, розігрійте решту жиру на піддоні", - зазначив кухар.

Готувати коренеплоди треба близько 50 хвилин при температурі 220 градусів. Кожні 10 хвилин шматочки треба перевертати на інший бік. Коли залишиться 5 хвилин, треба прибрати жир з деко і залишити підсушуватись у духовці. Всі ці маніпуляції мають забезпечити неймовірний хруст картоплі.

"Є трохи додаткової роботи, але воно того варте. Вся справа в техніці, яка справді надає смаку та досягає хрускоту, схожого на скло, із пухнастою серединкою", - підсумував Бейтман.

Інші поради щодо приготування картоплі

Нещодавно шеф-кухар розповів секрет приготування ідеальної картоплі у мундирі у мікрохвильовці.

Також кулінари розкрили, як приготувати суперхрустку картоплю фрі вдома.

Вас також можуть зацікавити новини: