Фото УНИАН

Про це повідомив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв в інтерв'ю одному з національних телеканалів.

"Для України реалізація цього проекту буде мати негативні наслідки, не такі великі як від "Північного потоку", але втрата приблизно 15 млрд куб. м транзиту з 70 млрд куб. м поточних - це дуже велика сума", - сказав Коболєв.

Читайте такожУкраїна виконала прохання "Газпрому" про збільшення на 20% транзиту газу в Європу протягом одного дня – "Нафтогаз"

Відео дня

Також Коболєв підкреслив труднощі реалізації "Турецького потоку", які складаються в складних і мінливих політичних відносинах між Росією і Туреччиною, разом з тим, глава "Нафтогазу" сказав, що російська сторона вже закупила всі труби для початку будівництва.

Як повідомляв УНІАН, в грудні 2014 року між Москвою і Анкарою була досягнута домовленість про будівництво газопроводу між Росією і Туреччиною по дну Чорного моря. Проект, названий "Турецьким потоком", припускав прокладку чотирьох ниток загальною потужністю 63 млн кубометрів газу в рік. Спочатку планувалося, що 16 млн кубометрів буде поставлятися в Туреччину, інший обсяг намічено розподілити через газовий вузол на кордоні з Грецією.

Після конфлікту між Москвою і Анкарою через збитий російський літак в листопаді 2015 року реалізація проекту була припинена.

26 липня 2016 року Туреччина оголосила про готовність приступити до будівництва першої нитки газопроводу "Турецький потік".

Читайте такожЕрдоган - Путіну: проект "Турецький потік" буде здійснено

Міністр економіки країни Ніхат Зейбекчі заявив, що "існують політичні рішення про врегулювання питання щодо подальшої реалізації проекту". За його словами, тема будівництва чорноморського газопроводу зараз обговорюється на переговорах з російською стороною.

10 серпня Президент Росії Володимир Путін заявив, що будівництво першої частини газопроводу "Турецький потік" в обхід України для потреб Туреччини може розпочатися «найближчим часом», будівництво другої частини для поставок в ЄС - буде узгоджене з Єврокомісією.