Суд зобов'язав НАБУ почати розслідування щодо Нефьодова / фото УНІАН

Голова Державної митної служби України Максим Нефьодов назвав чорним піаром рішення Вищого антикорупційного суду, яким суд зобов'язав Національне бюро розслідувань України (НАБУ) почати досудове розслідування проти нього щодо можливих порушень, через які державі завдано збитків на суму понад 40 млн грн.

Читайте такожНефьодов похвалився зростанням митних надходжень до держбюджету

Нагадаємо, 23 січня громадянином, ім'я якого не розкривається, було подано заяву в НАБУ про вчинення правопорушення групою осіб на чолі з Нефьодовим, які "систематично отримували хабарі за поставки несертифікованих панелей на ринок України на підставі фіктивного аудиту заводів-постачальників, внаслідок чого державі було завдано збитків на понад 40 млн грн".

Відео дня

«Мені дуже сумно, що ви підігруєте цьому чорному піару... Звідки я знаю, що там (у заяві позивача до Вищого антикорупційного суду - УНІАН) написано? Жодними перевірками заводів Мінекономіки не займається, я в тому числі не міг цього робити», - сказав Нефьодов у коментарі УНІАН.

Він також наголосив, що це класична схема чорного піару, при якій хтось пише неправдиву заяву, яку детективи НАБУ відхиляють, а потім через суд ці викладені в заяві відомості про порушення вносять до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

«Це ж класика - хтось пише фейкову заяву, НАБУ її не приймає, через суд її вносять до реєстру. Грати в настільки погано зроблену підставу я не буду... Мені треба працювати, а не відволікатися на спроби змусити мене по судах ходити», - додав глава Митної служби.

Як повідомляв УНІАН, раніше Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне бюро розслідувань України (НАБУ) почати досудове розслідування стосовно голови Державної митної служби Максима Нефьодова щодо можливих порушень, через які державі завдано збитків на суму понад 40 млн грн.

У рішенні суду сказано, що після реєстрації заяви в НАБУ бюро відмовилося відкривати провадження за викладеною в ній інформацією, після чого заявник звернувся до Вищого антикорупційного суду, слідчий суддя якого ухвалив рішення задовольнити скаргу, оскільки вважав викладені в ній обставини об'єктивними і підслідними НАБУ, посадові особи якого допустили бездіяльність, що полягає в невнесенні зазначених заявником відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору 5 липня 2019 року перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов став керівником Державної митної служби.

Державна митна служба, якій передали відповідні повноваження Державної фіскальної служби, офіційно запрацювала в Україні з 8 грудня минулого року.