Українці не можуть знайти роботу в Геманії / фото УНІАН, Янош Немеш

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Німеччина прийняла близько 600 тисяч українських біженців працездатного віку, проте знайти роботу там змогли лише 142 тисячі українців.

Як повідомило посольство Німеччини в Україні виданню LIGA.net, основна причина, через яку українцям у Німеччині важко знайти роботу - мова.

Ще однією перешкодою для працевлаштування українців у Німеччині є визнання професійних кваліфікацій, особливо вчителів та лікарів.

Відео дня

Крім того, питання догляду за дітьми також відіграє важливу роль при прийомі на роботу. Травматичний досвід війни або психічні навантаження також можуть перешкоджати працевлаштуванню.

Всього в Німеччині станом на 6 грудня перебувало 1,037 млн біженців з України, з яких понад 988 тисяч подали заявки на тимчасовий захист.

Серед них: 420 тисяч - жінки у віці від 18 до 63 років (41%), 354 тисяч - діти (34%), 177 тисяч - чоловіки у віці від 18 до 63 років (17%), 82 тисяч - дорослі у віці від 64 років (8%).

Всі біженці з України, які цього потребують, можуть отримувати в Німеччині державну підтримку у вигляді надання житла, харчування, медичного страхування та щомісячного грошового утримання.

Ринок праці під час війни:

Станом на 29 квітня 2022 року кількість вакансій в Україні зменшилася в 20 разів порівняно з довоєнним часом.

Станом на 15 травня на українському ринку праці попит на роботу значно перевищував її пропозицію.

За даними опитування, проведеного серед своїх бізнес-клієнтів, у березні кількість непрацюючих підприємців склало 16,3%; тих, хто планував працювати - 3,6%; працюючих – 80,1%. 

Станом на 4 вересня в Польщі змогли знайти роботу понад мільйон українців.

11 жовтня 2022 року в ЄС запустили портал з пошуку роботи для українців.

Вас також можуть зацікавити новини: