Не забувайте про презерватив як метод контрацепції / фото pixabay.com

Один з важливих моментів у сексі, про які варто пам'ятати, — передеякулят. Цілком можливо, ви вперше чуєте це слово.

Але знайте, що найчастіше саме передеякулят винен у небажаній вагітності при перерваному статевому акті або ситуації "давай одягнемо презерватив пізніше", передає Cosmo.

Читайте такожРозмір пеніса, кількість партнерок й улюблена поза: цікаві інтимні факти про чоловіків

Відео дня

Що це таке?

Передеякулят, або передсім'я, — це рідина, яка виділяється з пеніса при збудженні. Наприклад, під час мастурбації, прелюдії або безпосередньо в статевому акті, але до повноцінного оргазму.

Вона створюється в так званих куперових залозах, розташованих на основі пеніса. Потім проходить через уретру й змішується з рідиною звідти, після чого виділяється назовні. Її головне завдання — змазування проток і нейтралізація кислотного середовища всередині організму, щоб сперматозоїди не гинули. Але є важливий нюанс — в самому передеякуляті є сперматозоїди.

Чи можна завагітніти?

Так. У цій рідині сперматозоїдів небагато, але достатньо одного. До того ж, передеякулят переносить бактерії та віруси, включаючи ВІЛ. Тому кожен раз, коли відкладаєте презерватив на пізніше, ризикуєте здоров'ям. Враховуючи, що зупинити виділення рідини неможливо, краще не ризикувати взагалі.

Раніше вчені з Данії шляхом опитування дізналися оптимальну тривалість занять сексом - 24 хвилини і 12 секунд.