Чому чоловіки стають вимогливішими у шлюбі / фото pixabay.com

Чоловік після офіційного вступу в шлюб перестає підлаштовуватися під жінку, сприймаючи свого партнера як власність.

Про це журналу «Слово і Діло» розповіла психолог-сексолог Катерина Альська.

«Починається боротьба: хто кого зламає, чиї межі міцніші. Пробують на смак: так можна? А так? Це зробиш? Поступишся – ні? Хто в сім'ї головний?», – зауважила психолог.

Відео дня

Читайте такожПсихологи розповіли, чому зникає секс в стосунках

При цьому Катерина Альська звертає увагу, що в такі моменти завжди важливо розуміти, що після того, як ви офіційно узаконили свої стосунки, партнер не змінився. Проблема криється в тому, що навішені на нього очікування не збіглися з реальністю.

«Тобто в ньому ви бачили те, що завжди хотіли отримати або почуватися так в присутності когось. А ваша половина не така», – пояснила психолог.

Фахівець не радить, зіткнувшись з подібною проблемою, йти зі створеного союзу в пошуках нового ідеалу, оскільки потрібно чітко розуміти, що в нових стосунках сюжет буде точно таким же.

«Сенс не в іншій людині, якою вона є, а у вашому сценарії життя, який ви хочете відтворити», – зауважила Катерина Альська.

На думку психолога-сексолога, потрібно будувати стосунки, не спираючись на захмарні уявлення про ідеальний шлюб, і тоді, не заганяючи себе у придумані рамки, вдасться створити міцний союз.

Раніше експерти зібрали найважливіші пункти, за якими чоловік обирає жінку, з якою він готовий побудувати сім'ю.