Як поводиться партнер, який обманює у стосунках / ua.depositphotos.com

Ірина Кириченко, психолог проекту "Одруження наосліп" на телеканалі "1+1", розповіла, як розпізнати, що партнер обманює.

Вона назвала 5 факторів, які можуть свідчити про обман:

1. Зміна звичної поведінки. При розмові з вами партнер починає метушитися, відводити очі, щось шукати у кишенях, не сидить спокійно на одному місці. Раптова метушня свідчить про те, що людина нервує, а це привід замислитися над причинами.

Відео дня

Читайте такожНазвано способи мати привабливий вигляд у ліжку

2. Найкращий спосіб захисту – це напад. Всі ми знаємо цю фразу і роз’яснення вона не потурбує.

3. Втеча від відповіді. Партнер всіляко намагається відволікти вашу увагу, щоб не відповідати на незручні для себе питання, наприклад, потрібно терміново зустріти кур’єра, чи перетелефонувати другу.

4. Дикція та манера розмовляти. Якщо ви ставите питання, яке для партнера є несподіваним, і він свої відповіді не готував заздалегідь, то це відобразиться на його мові та манері розмовляти. Мова може стати плутаною, з’явиться багато слів-паразитів, багато пауз між словами, або навіть відобразитись фізіологічно – у вигляді почервонінь на обличчі.

5. Маніпуляції. Це можуть бути фрази на кшталт: "Як ти міг/могла так про мене подумати". Вони спрямовані на те, щоб викликати у людини почуття провини та відволікти від головного.

"Я не прибічник оцінок і штампів, адже кожна ситуація потребує індивідуального розгляду, але якщо ви помітили у ваших стосунках один з перерахованих вище пунктів, то це привід замислитись, чи все у вас добре, чи, можливо, ваші стосунки потребують якісної розмови", - зазначає Кириченко.