Чому компроміс так важливий у стосунках / фото: ua.depositphotos.com

У будь-яких стосунках є злети і падіння. Коли стосунки хороші, то вони дійсно хороші. Але коли вони погані і настає перелом, багато хто не може з ним впоратися і втрачають або себе в таких стосунках, або самі стосунки сходять нанівець.

Психолог Наталія Самарець на своїй сторінці в Instagram розповіла, що в будь-яких стосунках важливо вміти йти на компроміс.

"Якщо запитати найщасливіші стосунки і найгармонійніші пари, то вони скажуть вам, що один з важливих ключів до приємних стосунків з партнером - це вміння вибирати компроміс. Звичайно, вміння його знаходити не настає в день знайомства зі своєю другою половинкою. Це приходить з роками і досвідом, ви просто вже відчуваєте, коли потрібно стояти на своєму, а коли поступатися, і які питання варті того, щоб за них боротися", - стверджує фахівець.⠀

Відео дня

Читайте такожНазвано помилки, які можуть зруйнувати сім'ю та стосункиНа думку психолога, компроміс у стосунках створює безпрограшну ситуацію, яка буде комфортна обом партнерам, і саме компроміс прокладає шлях до щасливих пар.

"Так, він може зміцнити стосунки, але може і зруйнувати їх або вас, тому встановлення здорових кордонів і вміння йти на компроміс між партнерами дозволить вам добре ладити один з одним і при цьому залишати один одному простір для зростання, розвитку і гармонійного спільного життя", - говорить психолог.

Якщо компроміс у стосунках відсутній, або особисті межі кожного партнера не обумовлені - хтось із вас може відчути себе ущемленим, особливо, якщо у ваших стосунках ви завжди поступаєтеся, або ж навпаки, другий партнер може прийняти це за "як належне", більш того звикнути і постійно "бути правим", - зазначає Самарець.

"Розбіжності у стосунках - це природно і нормально, адже не можуть люди мати однакові вподобання і погляди на життя. Проте саме такі ситуації перевірять ваші стосунки на міцність, саме завдяки їм і прийде досвід і розуміння своєї другої половинки", - стверджує експерт.

Нагадаємо, раніше науковці дали кілька порад, як зберегти міцний і щасливий шлюб.

Вас також можуть зацікавити новини: