Апельсин - від всіх недуг

10:36, 01 квітня 2011
Зарубіжні новини
2 0

Неабіяка медична цінність

Чудовій аромат і чудові смакові якості апельсина далеко не всі його достоїнства. Неабіяка медична цінність цього передставника роду цитрусових – визнаний факт. Апельсини корисні для організму в цілому і для травної, ендокринної, серцево-судинної і нервової систем, зокрема. Крім того, апельсин знайшов своє застосування в стоматології, косметології і ароматерапії.

Вражає також перелік вітамінів і мікроелементів, які містяться в апельсині. Цей фрукт багатий вітамінами А, В1, В2, РР і різними мікроелементами. Але головне достоїнство апельсина, як і всіх цитрусових – це вітамін С. В 150 грамах апельсина міститься 80 мг аскорбінової кислоти, які покривають добову потребу людини у вітаміні С.

Апельсин має ще й жарознижуючу дію. Про цю його властивість знали ще у глибокій старовині. Все дуже просто: 3-4 часточки апельсина заливають 50 мл кип`яченої води кімнатної температури і настоюють протягом тридцяти хвилин. Прійом таких ароматних ліків допоможе збити високу температуру.

Ще ці оранжеві плоди здатні усунути багато проблем, пов`язаних з діяльністю травної системи. При гастриті із зниженій секреції шлункового соку фахівці рекомендують застосовувати свіжовичавлений апельсиновий сік по 100 мл 3 рази на день. Цей рецепт може бути використаний для виведення шлаків.

Дієтологи стверджують, що декілька апельсинів в тиждень – відмінний засіб профілактики артриту.

Для боротьби з мігренню використовують наступний рецепт: неочищені від шкірки апельсини, хрін і чебрець пропускають через м`ясорубку, в одержану масу додають 5-6 столових ложок коньяку, після чого ретельно все перемішують. Чотирикратний прийом сорока грамів такого коктейля протягом дня запобіжить черговому нападу мігрені!

gigamir.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter