Під час лінійки учні почали масово втрачати свідомість / фото УНІАН

Станом на 13 годину, до лікувальних закладів м. Черкаси госпіталізовано 51  учня та 1 вчителя з них: 11 дітей перебуває в реанімації в стані середньої важкості, решта в задовільному та легкому стані.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС. Всього на лінійці перебувало 424 учні. Симптоми захворювання: нудота, головокружіння, головний біль.

У відомстві зазначили, що з метою визначення причини погіршення стану здоров’я учнів хіміко-радіологічною лабораторією ДСНС на території школи проведені заміри повітря на вміст небезпечних хімічних речовин.

Відео дня

Читайте такожУ Новомосковську Дніпропетровської області на шкільній лінійці стало зле 19 учням

«Перевищень вмісту хімічних речовин понад граничнодопустимої концентрації не виявлено (аміак – 0 мг/м3; хлор – 0 мг/м3, сірководень – 0 мг/м3, горючі гази – 0 мг/м3). Рівень кисню в повітрі – 20,9% (при нормі – від 19 до 23%)», - йдеться у повідомленні.

Лабораторією Держпродспоживслужби м. Черкаси взято проби води з системи централізовано водопостачання школи та бутильованої питної води для дослідження на вміст небезпечних речовин. Результати досліджень очікуються – до 16:00 сьогоднішнього дня.

Окрім того, з 12 години проводиться засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС щодо визначення першочергових заходів з локалізації та ліквідації осередку події, надання допомоги потерпілим.

На місці події координацію дій здійснює мобільна оперативна група ДСНС.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Черкасах у загальноосвітній школі № 8 під час лінійки учні почали масово втрачати свідомість.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.