Постраждали четверо львів'ян та житель Сколівського району Львівщини / ГО "Варта1"

Винним у вчорашній трагедії на Різдвяному ярмарку у Львові загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, 22 грудня було відкрито кримінальне провадження за фактом пожежі на Різдвяному ярмарку в центрі міста за ч.1 ст.270 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), що карається штрафом від п'ятдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

23 грудня у Нацполіції області повідомили, що «під час з’ясування обставин, дану подію було перекваліфіковано за ч.2 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою), максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до восьми років позбавлення волі».

Поліцейські встановлюють причину загорання, проводиться досудове розслідування.

За інформацією Львівської ОДА, постраждали четверо львів’ян та житель Сколівського району Львівщини.

«У 25-річної львів’янки - термічний опік верхніх дихальних шляхів, опік обох верхніх кінцівок, опік обличчя 25%; у 51-річного львів‘янина - термічний опік обличчя, опік спини, опік верхніх кінцівок 55%"; у 23-річної львів’янки - термічний опік обличчя, опік верхніх та нижніх кінцівок 20%"; у 38-річного львів’янина - опік полум’ям 1-2 ст. 1% поверхні правої кисті"; у 22-річного мешканця Сколівського району - термічний опік обох верхніх кінцівок, опік обличчя, опік стегон 20%», - повідомили у Львівській ОДА.

Як повідомляв УНІАН, 22 грудня о 13:15 у Львові на Різдвяному ярмарку біля Оперного театру в торговому павільйоні вибухнув газовий балон. Внаслідок вибуху та пожежі вогнем знищено три дерев'яних павільйони та травмовано 5 осіб, 4 з них перебувають у тяжкому стані, одну особу після надання медичної допомоги відпустили додому.

Міська комісія з питань техніки безпеки і надзвичайних ситуацій призупинила роботу всіх різдвяних ярмарків у Львові.