У Києві затримали голову масштабного міжнародного наркокортеля / ssu.gov.ua

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ спільно з поліцією Держави Ізраїль блокували діяльність найбільшої за останнє десятиліття міжнародної мережі інтернет-торгівлі наркотиками.

Читайте такожЗ’явилися подробиці справи 8 українських моряків, затриманих біля Португалії з партією кокаїну (відео)

Як повідомляє прес-центр СБУ, правоохоронці встановили, що у 2017 році громадянин Ізраїлю в одному із соціальних месенджерів створив інтернет-канал для збуту оптових партій наркотичних засобів і психотропних речовин. За кілька років нелегальний бізнес розширився і такі «торговельні майданчики» почали функціонувати в інших соціальних мережах. За даними ізраїльської поліції, географія злочинної діяльності наркоторгівців розповсюджувалася на країни Південної та Північної Америки, Європейського Союзу, Близького Сходу, Азії та Африки. У синдикат входило понад 13 тисяч осіб, у тому числі контрабандисти, дилери, адміністратори груп у соцмережах.

Відео дня

Сьогодні на підставі клопотання про міжнародну допомогу українські правоохоронці затримали керівника наркокартеля в Києві, куди він прибув для налагодження «бізнес-зв'язків» з представниками місцевих кримінальних кіл.

Читайте такожВ Італії вилучили найбільшу за 10 років партію кокаїну на 130 мільйонів євро (відео)

Іноземця передано працівникам Національної поліції для організації його екстрадиції до країни походження.

Водночас, в Ізраїлі затримали 42 осіб, причетних до цього ж наркосиндикату.

Про це йдеться у заяві посла Ізраїлю в Україні Джоела Ліона, розміщеній ізраїльським посольством у Twitter.

"Сьогодні вранці під час поїздки до України у Києві був заарештований очільник ізраїльської кримінальної мережі наркотрафіку. Одночасно в Ізраїлі була затримана група із 42 осіб, залучених до цієї кримінальної мережі", - заявив посол.

"Арештовані підозрюються в організації та фінансуванні кримінальної мережі наркотрафіку, збуті небезпечних наркотичних речовин - через наркодилерів та іншими кримінальними шляхами", - зауважив посол.

Як повідомляв УНІАН, найнебезпечнішого злочинця світу після Осами бен Ладена - мексиканського наркобарона Хоакіна Гусмана на прізвисько "Ель Чапо" визнали винним по кожному з десяти пунктів обвинувачення.