Під час обшуку слідчі вилучили боєприпаси та вибухівку / фото hk.npu.gov.ua

На Харківщині, у місті Чугуїв затримано 44-річного торговця боєприпасами та вибухівкою.

Читайте такожНа Львівщині затримали священика з арсеналом зброї

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Харківської області, під час оперативних дій правоохоронці вилучили 15 корпусів ручних гранат «Ф-1» та «РГН», 15 підривачів до ручних гранат типу «УЗГРМ» та «УДЗ», 5 пострілів до гранатометів, 5 порохових зарядів, 728 патронів до автомату Калашникова калібру 5,45 мм, 2 підривача до мін та 10 тис. грн, отриманих за збут.

Відео дня

Слідчими Зміївського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, згідно із санкцією, передбачає позбавлення волі на строк до 7 років.

Зловмисник затриманий та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання / фото hk.npu.gov.ua

Зловмисник затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Києві затримали 26-річного чоловіка, який зберігав удома арсенал зброї. Зокрема, правоохоронці виявили та вилучили значну кількість предметів, схожих на патрони калібру 9 мм, 3 корпуси від гранат РГД, 2 тротилові шашки вагою 400 грамів кожна, понад 1 тис. патронів до малокаліберної зброї, 2 упаковки пластиду.