Всі повідомлення про замінування виявилися неправдивими / фото УНІАН

На Дніпропетровщині затримано двох зловмисників, які надали неправдиві повідомлення про замінування стадіону та відділу поліції.

Про це УНІАН повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

Згідно з повідомленням у ході розшукових заходів поліція Кривого Рогу встановила та затримала 37-річного місцевого жителя, який повідомив про замінування стадіону у Металургійному районі міста. Також затримано 62-річного пенсіонера, який повідомив про закладення вибухівки в будівлі відділу поліції міста Жовтих вод. Обидва зловмисники знаходилися у стані алкогольного сп’яніння.

Відео дня

Читайте такожКиївська поліція отримала ще п’ять повідомлень про замінування у центрі столиці

За даними поліції, загалом за добу 14 квітня правоохоронці перевірили 9 повідомлень про «мінування» об’єктів інфраструктури, в тому числі аеропорту, супермаркетів та готелів у місті Дніпро.

Під час перевірки приміщень та прилеглої території жодних вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Всі повідомлення про замінування виявилися неправдивими.

За всіма повідомленнями про замінування відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідома неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Наразі поліція встановлює всіх причетних до замінування об’єктів у місті Дніпро.

Поліція нагадує, що за даний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 6 років.

Нагадаємо, раніше у Дніпрі упіймали телефонного мінера, який за 1700 грн зірвав роботу Апеляційного господарського суду.