За місцем проживання фігурантів вилучено патрони та наркотики / фото: прес-служба прокуратури

Працівники правоохоронних органів затримали двох жителів міста Яготин, які викрали власника квартири в Подільському районі Києва і понад рік застосовували до нього фізичне насильство.

Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

Читайте такожУ Києві повідомили про підозру чоловікові, який ґвалтував жінок в туалетах торгового центру

Відео дня

"Слідством встановлено, що в лютому 2018 року злочинці, скориставшись інформацією про самотнього та соціально незахищеного чоловіка, у власності якого є двокімнатна квартира у Подільському районі Києва, підстерегли його біля будинку та викрали. Понад рік, до березня 2019 року, зловмисники утримували 46-річного потерпілого проти його волі у господарському приміщенні в місті Яготин. Під час незаконного утримання до чоловіка постійно застосовували фізичне насильство, зокрема, наносили удари металевою трубою та прутами, щоб змусити його підписати документи на відчуження його житла", - йдеться в повідомленні.

Під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантів вилучили бойові патрони та наркотичні засоби.

Вказаним особам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 189, ч. 1 ст. 263, ч.2 ст. 309 Кримінального кодексу України.

До Подільського районного суду Києва подані клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Крім того, за клопотанням місцевої прокуратури з метою недопущення порушення права власності потерпілого на його квартиру накладено арешт, стосовно нього застосовані заходи безпеки.

фото: прес-служба прокуратури