На Рівненщині посадовця затримали за величезний хабар / ілюстрація - Фото УНІАН

У Рівненській області 25 травня на хабарі 400 тисяч гривень правоохоронці затримали начальника управління обласної ДАБІ.

Читайте такожЗаступника мера Василькова піймали на хабарі у $2,5 тисячі

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України, за процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України, слідчими слідчого управління ГУ Нацполіції в Рівненській області, за оперативного супроводу управління захисту економіки у Рівненській області задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди від представника приватного підприємства начальником управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Рівненській області за посередництва іншої особи.

Відео дня

«Хабар у розмірі 400 тисяч гривень призначався за нестворення штучних перешкод у здійсненні підприємницької діяльності у сфері будівництва та не проведення перевірок на об'єкті будівництва. Кошти перераховані на розрахунковий рахунок «підконтрольного» зловмисникам іншого приватного підприємства. 25 травня 2019 року за вчинення опору та погрози насильством щодо працівників правоохоронних органів, посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України. При цьому йому також повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України», - зазначається в повідомленні прес-службі військової прокуратури Західного регіону України.

Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Як передає кореспондент УНІАН, перед стінами Рівненської ОДА вже проводилися акції протесту, учасники яких намагалися переконати посадовців про факти корупції в ДАБІ Рівненської області. Остання акція була проведена 22 лютого цього року. До обласної адміністрації прийшли близько двох сотень громадських активістів та забудовників. Тоді представників протестувальників прийняв перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір і пообіцяв, що буде проведена детальна перевірка діяльності інспекції. 

На даний час правоохоронці проводять слідчі дії та обшуки за місцем проживання фігурантів справи.