Барельєф на площі у середмісті Дніпра встановили ще сім років тому / скріншот

У Дніпрі невідомі зіпсували барельєф другого президента України та глави української делегації в ТКГ Леоніда Кучми, розфарбувавши обличчя і зробивши підпис "злодій".

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте також"Є чіткі червоні лінії" : у Зеленського спростували дві "зради" про "заборону стріляти" та "зняття блокади ОРДЛО"

«Червону фарбу на барельєфі екс-президента зранку побачили перехожі, вони викликали правоохоронців. Ті нині намагаються з’ясувати, хто розмалював барельєф», - йдеться у репортажі.

Барельєф на площі у середмісті Дніпра встановили ще сім років тому. Тоді там змонтували вісім стел, присвячених видатним діячам регіону. Під час декомунізації кілька стел вже зазнали нападів активістів, після чого їх прибрали. Проте барельєф Кучми раніше не чіпали.

Як повідомляв УНІАН, 5 червня в Мінську відбулися засідання робочих груп Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Як заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кучма, засідання вперше пройшли конструктивно. За його словами, сторони домовилася про новий механізм припинення вогню.

Кучма вважає, що українські війська під час режиму тиші на Донбасі не мають відповідати на "провокаційні обстріли" з цивільних об’єктів.