У центрі Львова людину мало не вбила рука атланта / фото galinfo.com.ua

У Львові біля вуличної кав‘ярні жінка мало не стала жертвою бетонної конструкції, яка обвалилася з консолі у вигляді скульптури атланта.

Читайте такожУ центрі Львова частина фасаду будинку впала на голову неповнолітній

Як повідомила на «Гарячій лінії міста Львова» у Facebook Irynka Dobosewycz,  інцидент стався сьогодні вранці, 11 червня, у самому центрі Львова на проспекті Свободи, 1/3, біля вуличного кафе.

Відео дня

Як зазначається у дописі, прямо біля жінки, яка зупинилася біля Urban Cafe випити каву, впала частина елементів балкону.

Фрагмент консоля у вигляді атланта, що тримає балкон, відвалився разом із елементом металевої конструкції / фото galinfo.com.ua

«Коли просто хочеш попити каву і ось такі "сюрпризи" летять з самого ранку на людей. Жінка "народилася в сорочці". Була б черга без жертв не обійшлося. 

Прошу відреагувати на дану проблему», - йдеться у дописі на «Гарячу лінію Львова».

Адміністратор «Гарячої лінії Львова» повідомив, що «дане звернення передано для реагування у Галицьку районну адміністрацію міста».

Це уже не перший випадок цього року у Львові, коли на перехожих  падають елементи фасадів з будинків у центрі міста.

5 червня у центрі Львова на вулиці Федорова з фасаду будинку на голову 16-річної дівчини впала цеглина. Потерпілу місцеву мешканку доставили у лікарню.

Читайте такожУ Львівському ліцеї обвалилась стіна

27 травня з даху будинку у центрі Львова на площі Міцкевича, 6/7, де триває реставрація, відвалилась частина фасаду. Елемент фасаду впав на молоду дівчину. Постраждалу із струсом головного мозку госпіталізували.

Довідка УНІАН. Будинок на проспекті Свободи 1–3 у Львові – це  колишній будинок Кредитного Земельного Товариства, а зараз - житловий будинок з крамницями виконаний у стилі ампір.

Будинок створений під впливом віденської архітектури початку ХІХ ст., ампірний декор його головного фасаду вважається одним з найпишніших у Львові.

На рівні другого поверху розкріповок виступають балкони, які підтримують колони доричного ордеру та консолі у вигляді атлантів.

Будинок є одним з найкращих зразків архітектури стилю ампір у Львові.