Усі наркотики вилучені в Києві / npu.gov.ua

Правоохоронці у Києві вилучили 400 кг кокаїну, що потрапив в Україну з країн Латинської Америки, на загальну суму близько 60 млн доларів США.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв.

За його словами, учасники міжнародного злочинного угрупування здійснювали контрабанду кокаїну з країн Латинської Америки до Західної Європи. Крім того, було виявлено потужний канал постачання кокаїну з Колумбії в Україну.

Українські правоохоронці провели низку затримань і більш як 10 обшуків. "В результаті цього вилучено 400 кг наркотичного засобу кокаїн, чистота якого, за висновками, становить більше 90%. Загальна вартість цього зілля становить близько 60 млн доларів США", - наголосив Князєв.

Усі наркотики вилучені в Києві і будуть знищені після рішення суду.

В рамках кримінального розслідування з'ясовується, як ці наркотичні засоби потрапили в Україну.

Читайте такожВ одеському порту "Южний" правоохоронці затримали на судні близько 200 кг кокаїну

Як сказав Князєв, 19 червня правоохоронці затримали трьох громадян України, причетних до транспортування і реалізації наркотиків. Після проведених обшуків була вилучена перша партія наркотичних засобів.

Пізніше були затримані громадяни Нідерландів та Великої Британії, які в своїх країнах неодноразово переслідувалися за вчинення аналогічних правопорушень.

Перша партія вилучених наркотичних речовин становила 270 кг.

Співорганізатором злочинної схеми з постачання наркотиків є громадянин Росії, який хотів легалізуватися в Україні.

Князєв заявив, що до міжнародного синдикату також мають відношення громадяни Туреччини і РФ.

1 липня друга частина злочинців з'явились у полі зору правоохоронців, оскільки вони прибули в Україну. В них було вилучено у два етапи ще 70 та 60 кг кокаїну.

"Всього зараз перед слідством постало 9 громадян, з яких шістьом вже обрано запобіжний захід. Щодо трьох ми з Генеральною прокуратурою проводимо заходи для подальшого вирішення їхньої долі в суді", - повідомив голова Нацполіції.

Князєв додав, що затриманим інкримінується ч. 3 ст. 307 (збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах), а також ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу (контрабанда).

Він уточнив, що зловмисникам за українським законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років.