Власник ділянки вирішив облаштувати терасу, для чого на глибину 2,5-3 метра будівельники вбили вісім металевих труб / УНІАН

В Одесі зсув на пляжі в районі Чорноморки, ймовірно, стався через будівельні роботи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на нараді заявив віце-мер Одеси Петро Рябоконь.

Відео дня

За його словами, причина зсуву - будівельні роботи, які над схилом проводив власник одного з приватних житлових будинків.

«Те, що сталося - частково результат виконання будівельних робіт безпосередньо господарем земельної ділянки, яка розташована в приватних володіннях у провулку Ушакова», - сказав віце-мер.

Читайте такожЗсув на пляжі Одеси: під завалами знайшли одяг і пляжне приладдя (фото, відео)

За його словами, власник вирішив облаштувати терасу, для чого на глибину 2,5-3 метри будівельники вбили вісім металевих труб, кожна з яких має діаметр 50 мм.

На даній ділянці «є тріщина», але, як стверджує Рябоконь, доступу у чиновників туди немає, оскільки це - приватна власність. При цьому ймовірна можливість подальших зсувів землі, що може призвести до руйнування сусідніх будинків.

«Ми підняли документи за 2 роки і звернень щодо аварійних ситуацій на цих земельних ділянках жодних не виявили», - додав Рябоконь.

За його словами, місце, на яке вчора впав ґрунт, не є офіційним пляжем. Під час обвалу там перебували п'ять осіб, з яких ніхто фізично не постраждав - люди в цей час підійшли ближче до моря. Під час розбирання завалу було виявлено їх речі і документи, які вже повернуто власникам.

Мер Одеси Геннадій Труханов розпорядився провести превентивну роботу з жителями Чорноморки, які, за словами міського голови, риють вигрібні ями, вміст яких також розмиває схили.

Наразі тривають роботи з розчищення завалу.

Як повідомляв УНІАН, 14 липня о 17:28 до рятувальників надійшла інформація про те, що в Київському районі Одеси між центральним пляжем і пансіонатом «Борей» стався зсув на площі близько 150 кв. м.

Сьогодні рятувальники завершили пошукові роботи, оскільки припускалося, що під завалом можуть бути люди.

У ДСНС стверджують, що, згідно з попередньою інформацією, вказаний пляж вважається аварійним і закрили для відвідування.