На Київщині внаслідок пожежі загинуло двоє дітей / фото kv.npu.gov.ua

У с. Гайшин, Переяслав-Хмельницького району, Київської області внаслідок пожежі у приватному будинку загинуло двоє хлопчиків 1-го та 3-х років.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Київської області. Як з'ясували правоохоронці мати дітей, закрила їх вдома та пішла до магазину.

Читайте такожУ Дніпрі під час руху спалахнув трамвай (відео)

"В цей час у будинку також перебував батько її співмешканця. Чоловік відчув запах диму, що доносився з кімнати, в якій перебували діти. Він відчинив двері, але зайти всередину не зміг, бо кімната була охоплена полум’ям. Тоді, чоловік вибіг на вулицю та почав кликати на допомогу", - йдеться у повідомленні.

Спеціалісти з'ясували, що осередком загоряння був матрац, який лежав на підлозі у центрі кімнати. В результаті пожежі знищена крівля будинку, три кімнати та речі домашнього вжитку.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає  позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Причина пожежі встановлюється. Триває слідство.

Як повідомляв УНІАН, внаслідок пожежі у центрі Києва загинула людина.