Днями жалоби оголошені 29 та 30 серпня / фото: УНІАН

На Львівщині у зв`язку з трагедією, яка сталася у Дрогобичі в ніч з 27 на 28 серпня і внаслідок якої загинули мешканці міста, оголошено дводенну жалобу за загиблими.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Львівської ОДА.

Як зазначається, днями жалоби оголошені 29 та 30 серпня.

Відео дня

На знак скорботи за загиблими у Дні жалоби на всій території Львівської області приспущені Державні прапори із траурною стрічкою на будинках і спорудах місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ та організацій.

Львівська ОДА закликала обмежити проведення розважально-концертних заходів, а в закладах торгівлі, ресторанного господарства та в громадському транспорті – не вмикати розважальну музику.

За інформацією Головного управління ДСНС у Львівській області, пошуково-рятувальні роботи завершені.

«Під завалами людей немає. Станом на зараз, тривають роботи з розбору завалу будівельних конструкцій. Силами ДСНС врятовано 7 осіб, у тому числі – 5 дітей. Під завалами виявлено тіла 8 осіб, у тому числі 5-річного хлопчика. На місце надзвичайної ситуації невідкладно прибули бригади лікарів-консультантів з «ОХМАТДИТу» та міської дитячої лікарні Львова. 7 осіб госпіталізовано в Дрогобицьку мільку лікарню №1. Після стабілізації стану, двох дітей транспортовано реанімобілями до міської дитячої лікарні м. Львова, одну жінку в лікарню швидкої медичної допомоги міста Львова (проводиться оперативне втручання)»,- повідомили у прес-службі ОДА.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 28 серпня стався обвал у чотириповерховому житловому будинку у м. Дрогобич Львівської області. З-під уламків дістали тіла вісьмох загиблих. Спочатку у ДСНС заявили, що обвал стався внаслідок вибуху газу, згодом цю версію назвали малоймовірною. У компанії «Львівгаз» також заперечили, що вибух газу міг бути причиною обвалу багатоповерхівки. У Дрогобичі 29 та 30 серпня оголошено днями жалоби. Президент України Володимир Зеленський після трагедії у Дрогобичі заявив про необхідність провести аудит всіх житлових будинків у країні.