Студент напав на перехожу дівчину з метою заволодіння золотими прикрасами / фото nikvesti.com

У Житомирі до 13 років позбавлення волі засуджено місцевого жителя, який у січні минулого року скоїв розбійний напад на 19-річну дівчину.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Житомирської області, відповідний вирок 6 вересня виніс Богунський суд Житомира.

Згідно з повідомленням, чоловіка визнано винним у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 187 (розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) КК України та призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією половини належного йому майна.

Відео дня

«Сторона обвинувачення надала суду беззаперечні докази, які суд визнав обґрунтованими та призначив реальне покарання, попри те, що нападник намагався не визнавати свою вину у скоєному злочині», - поінформували у прокуратурі.

Також вироком суду задоволено цивільний позов потерпілої сторони щодо стягнення із обвинуваченого заподіяної матеріальної та моральної шкоди, відповідно, на суму майже 99 тис. грн та 1 млн грн.

У прокуратурі нагадали, що розбійний напад на житомирянку місцевий житель, студент одного із вищих навчальних закладів, 1998 р. н., скоїв у січні 2018 року.

«Трагічна подія, яка закінчилася для потерпілої тяжкими тілесними ушкодженнями, що призвели до втрати здоров’я та набуття інвалідності, сталася увечері, після 19.00, у районі Богунії. Зловмисник, зустрівши дівчину у малолюдному місці, напав на неї з метою заволодіння золотими прикрасами», - йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, коли ж потерпіла спробувала вчинити опір, нападник завдав колото-різаних ран шиї та інших побоїв, і, зірвавши ювелірні прикраси – золотий ланцюжок з підвіскою, сережки та золоті каблучки, зник. Знайшли дівчину того ж вечора на місці злочину її рідні.