Труба зазначив, що експертизи у рамках розслідування провадження вже завершуються / UAportal

Державне бюро розслідувань через один-два місяці завершить слідство у справі про вбивство на Київщині 5-річного Кирила Тлявова.

Як передає кореспондент УНІАН, про це директор ДБР Роман Труба заявив на зустрічі з членами парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності.

Труба зазначив, експертизи у рамках розслідування провадження вже завершуються.

Відео дня

Читайте такожВбивство дитини у Переяславі-Хмельницькому: ДБР перевірить, чи не приховували медики злочин

За його словами, протягом “місяця-двох ми оголосимо про завершення досудового розслідування і визначимося з остаточною кваліфікацією дій кожного з учасників, адже ми знаємо, що на місці події було четверо осіб, і кожен з них стріляв. Тому лише за допомогою експертиз ми прийдемо до висновку, хто саме вчинив смертельний постріл”, - сказав Труба.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня у Переяслав-Хмельницькому патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Внаслідок стрілянини було поранено 5-річного Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

Приходьку і Петровцю оголосили про підозри.

Пізніше ДБР оголосило про підозру третій особі. За даними слідства, цей чоловік перебував разом із вже раніше затриманими двома правоохоронцями і також здійснював постріли зі зброї. Зброю, з якої вбито дитину, не знайдено.

Потім прокуратура повідомила про підозру 16-річному неповнолітньому, який став ще одним фігурантом справи про вбивство Тлявова.