У помешканні волонтера вже провели обшук / Думская

В Одесі волонтера з групи розшуку дітей Лучезара Панфілова звинуватили в зґвалтуванні 17-річної вихованки центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Світанок».

Про інцидент поліції повідомила сама потерпіла. Зараз правоохоронці перевіряють інформацію, інформує відділ комунікації ГУНП в Одеській області.

Читайте такожАварія літака під Львовом: пошукову операцію завершено (відео)

Відео дня

За попередньою інформацією, напередодні потерпіла разом із двома іншими дівчатами втекли з центру. Вночі на вулиці їх знайшли представники громадськості. Замість того, щоб привезти дівчат у поліцію або повернути у виховний заклад, їх до ранку залишили вдома в одного з чоловіків. Той, зі слів заявниці, проти волі вступив з нею у статевий контакт.

Наразі поліцейські встановлюють обставини події. За заявою неповнолітньої розпочато кримінальне провадження за ст.152 ч.3 (зґвалтування) Кримінального кодексу України. Дівчину оглянули лікарі, їх висновок поліцейськими буде надано пізніше.

За місцем мешкання чоловіка проведено невідкладний обшук. Проводяться слідчо-оперативні заходи, необхідні для об’єктивного, всебічного та неупередженого розслідування.      

Водночас у коментарі Думской, захисник Панфілова заявив, що обшук у квартирі волонтера є незаконним і назвав його помстою ювенальних чиновників за активність Панфілова в пошуку дітей і захисту їхніх прав.

«Дівчина, що написала заяву про зґвалтування, раніше вже неодноразово звинувачувала у зґвалтуванні зовсім різних людей. Заяву написали у третій годині ночі, тобто дитину протримали там майже добу. Швидше за все, її просили, аби вона звинуватила Лучезара», – стверджує адвокат.

Як повідомляв УНІАН, затриманий у Рівному рецидивіст, який намагався зґвалтувати дівчину, місяць тому звільнився з колонії за так званим «законом Савченко»; чоловік відбував покарання за вбивство 12-річної дівчинки та її зґвалтування, скоєне 10 років тому.