Зловмиснику загрожує до 7 років позбавлення волі / фото: ГУ Нацполіції Сумської області

На Сумщині поліцейські затримали чоловіка, який вночі через ревнощі влаштував стрілянину в гральному закладі.

Як повідомила кореспонденту УНІАН начальниця відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Сумській області Ельвіра Біганова, про нічну стрілянину в гральному клубі до поліції повідомили співробітники закладу.

За вказаною адресою була направлена група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група.

Відео дня

За словами працівниць клубу, все почалося з того, що між кількома відвідувачами виник конфлікт. Учасників бійки розборонили, але за годину один з них повернувся до закладу у стані алкогольного сп’яніння з мисливською рушницею та вистрілив у стелю.

Поліцейські розпочали комплекс оперативно-пошукових заходів, на території райцентру був введений в дію оперативний план «Грім». Невдовзі правоохоронці встановили особу «стрілка» та місця його можливого перебування. Ним виявився 43-річний місцевий мешканець.

За обома адресами, де міг знаходитися підозрюваний, двері ніхто не відчинив. Проте, за оперативними даними, він перебував саме у себе вдома. Крім нього, у квартирі знаходились його матір та сестра. Враховуючи небезпеку, було прийнято рішення залучити до операції по його затриманню співробітників спецпідрозділу «КОРД». Крім того, велись переговори з жителями квартири про надання правоохоронцям безперешкодного доступу до житла та добровільну здачу самого чоловіка.

«В останній момент перед примусовим відкриттям дверей поліцейськими сестра підозрюваного все ж відчинила двері до помешкання», – розповідає виконуючий обов’язки заступника начальника ГУ НП в області – начальника кримінальної поліції Валерій Строкач.

Затриманого доставили до відділення поліції. За його словами, будучи напідпитку, він вирішив відвідати свою знайому, яка працює в одному із гральних закладів міста. Там побачив, як дівчина спілкується з незнайомими чоловіками, і це йому не сподобалось. Він зробив незнайомцям зауваження, потім між ними розгорівся конфлікт, що переріс у бійку.

Чоловік заявив, що не пам’ятає, як йшов додому за рушницею та повертався назад до клубу, але говорить, що виною «амнезії» стали спричинені йому побої та стара травма голови.

«Стрілок» затриманий і знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Відносно нього відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. У випадку доведення вини чоловіка, за скоєне йому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Зареєстровані на підозрюваного рушниці та патрони до них вилучені, вирішується питання про позбавлення чоловіка дозволу на носіння та зберігання зброї.

Згідно із повідомленням, у працівників поліції також виникли питання з приводу роботи грального закладу, за фактом діяльності якого в рамках раніше відкритого кримінального провадження триває досудове розслідування.