Чути вибухи місцеві жителі почали в обід / фото: facebook.com/suspilne.kharkiv

Вибух в районі військового складу в Балаклії Харківської області, внаслідок якого загинули двоє військових, стався під час збору військовими снарядів калібру 152-міліметри.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Юрій Бутусов

Читайте такожУ міській раді Балаклії запевняють, що «ситуація стабілізована, осередок займання локалізований»

Відео дня

«Військові збирали 152 мм снаряди, що розлетілися від вибухів та підлягають утилізації, складали на спеціальному майданчику. При перевантаженні боєприпасів стався вибух снаряда», - написав він.

За його даними, двоє військовослужбовців загинули на місці, ще троє отримали поранення, стан тяжкий, за їх життя борються лікарі.

«Після вибуху і пожежі на майданчику утилізації здетонувало ще близько десятка снарядів. Загрози для сховища боєприпасів на базі немає, загрози мирним жителям немає», - підсумував Бутусов.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 листопада, в районі військового складу в Балаклії було чутно близько 20 вибухів.

У Генеральному штабі Збройних сил України пояснили, що це працювали сапери, які підривали нетранспортабельні боєприпаси. «Вони здійснювали підрив тих боєприпасів, які не підлягають транспортуванню. Ситуація контролюється, підстав для хвилювань немає. Небезпеки як для особового складу, так і для місцевого населення немає», - заявив у коментарі УНІАН начальник Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ Богдан Сенік.

Пізніше в уточненому повідомленні Генерального штабу ЗСУ в Facebook з'явилася інформація, що «під час утилізації боєприпасів в районі військового складу в Балаклії двоє військових загинули, ще четверо отримали поранення». За уточненою інформацією медиків, троє поранених у важкому стані, один - середньої тяжкості.