4 грудня у Прилуках мають оприлюднити результати незалежної судмедекспертизи щодо загибелі 14-річного Дениса Чаленка. Принаймні, таке минулого тижня анонсував очільник місцевої поліції.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожУ центрі Одеси горить коледж, є постраждалі (фоторепортаж, відео)

Батьки загиблого хлопця сподіваються, що ця експертиза доведе, що їхнього сина вбили. Результати вже готові.

Ознайомитися з результатами до Києва батька запросив слідчий. Однак, коли чоловік приїхав, зустріч скасували. У поліції від коментарів відмовилися.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 29 жовтня 14-річного Дениса Чаленка виявили мертвим на залізничних коліях у Прилуках.

За офіційною інформацією ГУ НП в області, підліток переходив залізничну колію у невстановленому місці, і його збив дизель-потяг сполученням «Ніжин-Гребінка». Учень 9-го класу однієї з місцевих шкіл загинув на місці від отриманих тілесних ушкоджень. Поліція відкрила провадження за ч. 3 ст. 276 Кримінального кодексу України (порушення експлуатації залізничного транспорту, що спричинило загибель людей). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Триває досудове розслідування. Батьки не вірять в офіційну версію слідства, говорять про убивство і вимагають всебічного розслідування цієї справи. Є інформація про погрози підлітку старшими хлопцями.

У місті пройшли масові акції протесту з вимогами розслідувати цю справу. Слідство передали до Головного слідчого управління Нацполіції, а також змінили керівника Прилуцького відділу поліції.