Серед загиблих внаслідок пожежі у коледжі - викладач і рятувальник / фото УНІАН

Глава фракції «Слуга народу» в ВР Давид Арахамія заявив, що викладач Ганна Бортюк і рятувальник Сергій Шатохін, загиблі в результаті пожежі в одеському коледжі, будуть представлені до звання Герой України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Арахамія повідомив сьогодні під час брифінгу в Одеській обласній державній адміністрації.

Читайте такожПісля пожежі в одеському коледжі 8 людей вважаються зниклими безвісти

Відео дня

Він зазначив, що вони рятували під час страшної пожежі чужих дітей.

«Ганна Бортюк проявила себе справжнім Викладачем з великої літери, вона мужньо рятувала й врятувала життя своїм учням. Ціною свого власного життя. Сергій Шатохін, батько трьох дітей, віддав своє життя в ім'я порятунку чужих дітей», - сказав глава фракції.

Арахамія наголосив, що необхідно зробити все можливе для того, щоб всіляко підтримати й оточити турботою сім'ї загиблих у цій жахливій трагедії. Зокрема, зробити так, щоб рідні та близькі Бортюк і Шатохіна ні в чому не мали потреби.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Одесу через трагічну пожежу в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу прибув прем'єр-міністр України Гончарук.

Вранці 4 грудня в коледжі на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої склала 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку знаходилося 19 різних організацій, установ.

Відразу після пожежі стало відомо про загибель 16-річної студентки, ввечері 5 грудня під завалами було виявлено загиблу жінку-викладача, 6 грудня - ще дві жертви, в ніч на 7 грудня - одну людину, ввечері 7 грудня - ще двох, цього ж дня в лікарні помер рятувальник Сергій Шатохін, 8 грудня вранці виявили два тіла.

В результаті пожежі постраждали понад 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються дві версії займання - аварійна робота електрообладнання та навмисний підпал. Готується підозра двох фігурантів.