Зловмисника затримали, з ним працюють слідчі / фото politie.nl

У Харкові під час спроби роззброєння зловмисника, який захопив заручницю, поліцейський отримав ножове поранення.

Як повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Харківській області, подія сталася сьогодні близько 09:30 в Немишлянському районі Харкова.

Читайте такожУ Дніпрі марокканець влаштував п'яний дебош у гуртожитку (фото, відео 18+)«Вранці жителька мікрорайону поверталася з дитячого садка, куди відвела свою дитину. Неподалік від яру на неї напав невідомий чоловік. Він приставив до її горла ніж та сказав, що вона тепер його заручниця. Цю ситуацію побачили випадкові перехожі та повідомили інформацію на спецлінію «102», – йдеться у повідомленні.

Відео дня

На місце вирушило керівництво Немишлянського відділу поліції та слідчо-оперативна група.

В ході спілкування з чоловіком поліцейські дізналися, що він хоче негайно побачити свого знайомого, якого може обміняти на захоплену жінку. Начальник карного розшуку районного відділу поліції запропонував себе в якості обміну на заручницю. Зловмисник погодився та відпустив її.

«Поліцейський, опинившись поряд з озброєним зловмисником, став продумувати план його затримання. Для цього оперативник тягнув час, щоб заспокоїти знервованого громадянина, викликати в нього довіру. Між чоловіками зав’язалася розмова, поліцейський запропонував злодію закурити. Коли той відволікся на запалювання цигарки, працівник карного розшуку кинувся на злодія, але той встиг вдарити його ножем», – розповіли в поліції.

Правоохоронця госпіталізовано до лікарні, наразі його оперують.

Зловмисника затримано, з ним працюють слідчі.

Подію кваліфіковано за ч. 1 ст. 147 (захоплення заручників) та 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України, санкція яких передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Усі обставини події встановлюються.

Раніше УНІАН повідомляв, як на Чернігівщині п’яний чоловік ножем поранив двох поліцейських й отримав за це кулю.