В авіакатастрофі загинули пілоти та бортпровідники / фото Facebook: Евгений Терехов

В авіакатастрофі літака МАУ, який зранку 8 січня розбився під Тегераном, загинули дев'ять членів екіпажу рейсу PS752.

Читайте такожБатько загиблого бортпровідника: ми чекали, що Ігор вранці прилетить з Тегерана

Радник Міністра МВС Євгеній Терехов на своїй сторінці у Facebook опублікував фотографії загиблих пілотів та бортпровідників.

Відео дня

"Екіпаж не гине, вони йдуть в небо... Світла пам’ять", - підписав допис Терехов.

В авіакатастрофі загинули пілоти Олексій Наумкін, Володимир Гапоненко та Сергій Хоменко, а також бортпровідники Катерина Статнік, Ігор Матьков (старший бортпровідник), Марія Микитюк, Денис Лихно, Валерія Овчарук та Юлія Сологуб.

Як повідомили в прес-службі МАУ, враховуючи складність та тривалість рейсу, склад екіпажу літака UR-PSR було посилено.

Командир рейсу Володимир Гапоненко мав 11600 годин нальоту на літаках Boeing 737, в тому числі 5500 годин у якості командира повітряного судна (КПС). Інструктор на літаку Олексій Наумкін мав 12000 годин нальоту на Boeing 737, в тому числі 6600 годин у якості КПС. Другий пілот Сергій Хоменко мав 7600 годин нальоту на Boeing 737.

"За нашими даними, літак набрав висоту 2400 метрів. Враховуючи досвід екіпажу, вірогідність помилки мінімальна. Ми просто її не допускаємо", - зазначив віце-президент МАУ з льотної роботи Ігор Сосновський.

На сторінці бортпровідниці Валерії Овчарук в Instagram останнє фото викладене два тижні тому з Бангкока, воно підписане: "Робота, я тебе люблю". Як зазначає BBC, вона працювала бортпровідницею авіакомпанії МАУ з 2015 року. Їй було 28 років, народилася в Луганську.

Читайте такожМАУ опублікувала повний список пасажирів, які загинули в авіакатастрофі в Ірані

Марії Микитюк було 24 роки. Практично на всіх фотографіях, які Марія опублікувала за півроку ведення своєї сторінки, вона усміхається, а у підписах до них - часто жартує.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 січня, в Ірані розбився український літак "Міжнародних авіаліній України", пасажири і екіпаж загинули. За попередньою інформацією, на борту перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. З 167 пасажирів - двоє пасажирів були громадянами України. Решта пасажирів - громадяни Канади, Ірану, Швеції, Німеччини та Афганістану.

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" заснована в 1992 році. Здійснює рейси до столиць і ключових міст Європи, Азії, Африки, СНД і США, забезпечуючи також стикування з маршрутами своїх міжнародних партнерів. Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Києва "Бориспіль".