Рятувальники евакуювали з маршрутного таксі чотирьох пасажирів / фото facebook.com/DSNSKyiv

В результаті пориву магістрального трубопроводу теплопостачання в Києві на вулиці Антоновича та виливу теплоносія опіки отримали 9 людей.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв на брифінгу, що відбувся на місці аварії.

"Близько 19.00 сталося пошкодження магістрального трубопроводу від ТЕЦ-5 біля Оушн-плази, на дорозі. Пошкодження призвело до витоку теплоносія із значною температурою. Постраждало 9 людей - з опіками. Але за нашою інформацією, тяжких випадків немає. Зараз постраждалим надається допомога", - зазначив Пантелеєв.

Відео дня

За його словами, серед постраждалих пасажири маршрутного автобуса, що потрапив у місце витоку теплоносія, та перехожі, що були поряд.

Пантелеєв повідомив, що на місці вже працюють рятувальники, які прибирають маршрутку з місця аварії, а тепловики після цього розпочнуть роботи з розриття, щоб дістатися трубопроводу.

"Скільки потрібно часу на ліквідацію аварії стане зрозуміло вночі, коли розриємо і обстежимо стан трубопроводу", - зазначив він.

Читайте також"Пекло починає виходити на поверхню": у Києві зняли на відео новий прорив теплотраси

Як запевнив Пантелеєв, споживачі не залишаться без опалення та гарячої води через цю аварію.

"Зараз проводиться перепідключення абонентів, будинків до інших джерел теплопостачання. Ми прогнозуємо що без тепла, без гарячої води жоден будинок не залишиться", - сказав він.

Заступник голови КМДА повідомив, що ця магістраль будувалася у 1987 році, аварійною вона не вважалася, оскільки пройшла випробування влітку. "Але попередньо, фізичний знос став причиною цього ушкодження. Але всі перевірки перед цим вона (магістраль - УНІАН) пройшла", - сказав Пантелеєв.

За інформацією тепловиків, це магістральний трубопровід (діаметр 1000 мм), який забезпечує теплом пів правого берега столиці.

Пантелеєв також сказав щодо відшкодування збитків потерпілим, що з кожним випадком місто буде розбиратися індивідуально.

Як повідомляв УНІАН, увечері 13 січня в Голосіївському районі Києва на вул. Антоновича, 174, в результаті пориву тепломережі стався підмив асфальтового покриття, в результаті чого гарячою водою залило вулицю і розташований на ній ТРЦ "Ocean Plaza".

Гаряча вода з тепломережі потрапила у магазин "Ашан" і перший поверх ТРЦ "Ocean Plaza".

Також, рятувальники евакуювали з маршрутного таксі на чотирьох пасажирів, а також трьох громадян з тролейбуса, який стояв поруч і опинився в парової завіси.