У лікарні залишається один постраждалий внаслідок конфлікту на ринку / фото Волинські новини

У Луцьку поліція взяла під цілодобову охорону ринку «Центральний», де сьогодні вночі співробітники муніципальної варти намагалися демонтувати торговельні контейнери підприємців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив керівник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига.

«Відсьогодні поліція цілодобово забезпечуватиме порядок на ринку «Центральний», - зазначив він.

Відео дня

За словами Шпиги, через ситуацію, що склалася, у п’ятницю має відбутися нарада за участю силових структур, очільників міської влади та підприємців.

Окрім того, заступник директора з інформаційно-аналітичної роботи КП «Луцька міська клінічна лікарня» Андрій Смольянінов повідомив кореспонденту УНІАН про стан трьох постраждалих внаслідок нічного конфлікту на ринку.

За його інформацією, один із постраждалих перебуває у стані середньої важкості у нейрохірургічному відділенні, інший – лікується амбулаторно. Третього госпіталізованого виписали з медзакладу сьогодні вранці.

Як повідомляв УНІАН, у Луцьку 4 лютого близько 23.00 до правоохоронців надійшла інформація про те, що на ринку «Центральний» близько 40 осіб зносять торговельні контейнери.

На місці події поліцейські встановили, що на виконання рішення Луцької міської ради співробітники муніципальної варти за допомогою спецтехніки розпочали демонтаж торговельних споруд. Під час цього було пошкоджено декілька торговельних кіосків. Протестувальники перекрили рух спецтехніки. Демонтаж торговельних кіосків був зупинений.

За медичною допомогою звернулися троє осіб, один з них – співробітник муніципальної варти.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Сьогодні невдоволені демонтажем кіосків підприємці заблокували у приміщенні міської ради посадовців та перекривали вулицю. Протестувальники вимагали скликати позачергову сесію міськради щодо вирішення подальшої долі ринку «Центральний».