У Харкові затримано водія, який намагався втекти від поліції / фото УНІАН

У Харкові затримано патрульного поліцейського, який поранив пасажира іномарки під час погоні.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, вночі 13 лютого екіпажу патрульних поліцейських від громадян надійшла інформація про те, що на вул. Зубарєва троє чоловіків розпивають алкогольні напої та мають намір їхати на автомобілі Subaru Forester.

Зазначається, що працівники патрульної поліції відреагували на відповідну інформацію та знайшли вказаних громадян і автомобіль. Однак водій іномарки почав тікати від патрульних і не реагував на вимоги зупинитись, розпочалась погоня.

Читайте такожТестували автомобіль: в Харкові поліція відкрила вогонь по чоловіках, прийнявши їх за п'яних (відео)

За інформацією відомства, під час переслідування службовий автомобіль поліцейських застряг у полі поблизу с. Хролі Харківського району.

«З метою зупинки транспортного засобу старший лейтенант поліції здійснив три постріли в автомобіль Subaru Forester, але автівка зникла», - йдеться у повідомленні.

В ніч на 13 лютого екіпаж патрульної поліції переслідував автомобіль Subaru

Пізніше з’ясувалося, що водій переслідуваного автомобіля самостійно доставив до лікарні Харкова пасажира, який отримав два вогнепальні поранення. Наразі він перебуває у лікарні в тяжкому стані.

Як зазначили у прокуратурі, працівника патрульної поліції, який застосував вогнепальну зброю, внаслідок чого було поранено громадянина, затримано у порядку статті 208 КПК України.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 КК України). Слідством встановлюються усі обставини події.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому патрульному про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу і відсторонення від посади.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві. Оперативний супровід здійснює Харківське управління ДВБ Національної поліції України.