Водії вантажівок продовжили рух / фото: УНІАН

На Закарпатті перевізники розблокували рух через КПП «Тиса» на українсько-угорському кордоні після порозуміння із прикордонниками.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в прес-службі Чопського прикордонного загону.

Нагадаємо, сьогодні близько 12 години закарпатські журналісти повідомили, що 4 вантажні автомобілі заблокували вантажний рух в сторону України у пункті пропуску «Тиса» в Чопі.

Відео дня

У Чопському прикордонному загоні цю інформацію УНІАН також підтвердили.

За інформацією прес-служби відомства, перекрили рух 4 вантажівки. Їхні водії відмовилися підписувати зобов‘язання про 14 днів самоізоляції, що передбачено для всіх, хто в’їжджає на територію України через кордон.

У загоні уточнили, що водії посилалися на постанову, у якій роз’яснюється порядок перетину державного кордону вантажними транспортними засобами.

«Відтак ми звернулися до вищого керівництва за роз’ясненнями і нам надали постанову №3 від 24.03.2020 Про внесення змін до постанови головного державного санітарного лікаря України №2 від 21.03.2020 «Про запобігання подальшого занесення на території України випадків коронавірусної хвороби (COVID-19), в якій, зокрема, вказано, що «… інформаційна згода підписується у двох примірниках усіма особами віком від 16 років, які здійснюють перетин державного кордону, крім водіїв та обслуговуючого персоналу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів повітряних, морських та річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад», - розказали у загоні.

Відтак, за даними Чопського прикордонного загону, після отриманого роз’яснення непорозуміння вдалося владнати, водії вантажівок продовжили рух на здійснення прикордонно-митного оформлення.

За словами прикордонників, заблокованим рух був у межах не більше 15 хвилин.

Усі чотири вантажівки, водії яких тимчасово були заблокували рух, слідували з боку Угорщини.