Під час бійки пошкодили авто / Фото: Нацполіція

У прифронтовому селищі Новотроїцьке на Великдень сталася масова бійка між місцевими мешканцями.

Про це повідомила прес-служба поліції Донеччини.

За даними правоохоронців, участь у бійці взяли близько сотні осіб, а її причиною стали особисті неприязні стосунки між кількома мешканцями.

Відео дня

"За сигналом "Тривога" було піднято весь особовий склад Волноваського відділу поліції. На місце події виїхали керівники обласного главку, Волноваського ВП та рота поліції особливого призначення. Зловмисники намагалися перевернути транспортні засоби, що стояли поряд із місцем події. Відтак поліцейські, відповідно до ст. 46 Закону України "Про Національну поліцію", були змушені зробити чотири попереджувальні постріли у повітря, а також викликати підкріплення. Порушення громадського порядку було припинено", - розповіли у поліції.

Читайте такожНа Черкащині затримали чоловіка, який на Великдень "замінував" торговельні центри

За фактом було розпочато два кримінальних провадження за статтями про умисне тяжке тілесне ушкодження та хуліганство Кримінального кодексу. Тривають слідчо-оперативні заходи щодо встановлення причетних осіб та всіх обставин події, додали правоохоронці.

Раніше УНІАН повідомляв, що 19 квітня поліція розпочала кримінальні провадження через порушення карантину у Святогірській Свято-Успенській (Донеччина) і в Почаївській Свято-Успенській лаврах (Тернопільщина). Загалом поліція порушила п’ять кримінальних проваджень та виписала п’ять адміністративних протоколів щодо дій представників Української православної церкви Московського патріархату у Великдень, зокрема через порушення карантину.