Прострілене вікно у квартирі слідчого / фото:

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що сьогодні з бойової зброї обстріляли будинки слідчих, які розслідують справу колишніх податківців.

Читайте такожЯнукович подав до прокуратури заяву про "держпереворот"

Як передає кореспондент агентства УНІАН, про це він сказав на засіданні Комітету Верховної Ради з питань Регламенту та організації роботи парламенту, звертаючись до народних депутатів України з тим, щоб вони не називали слідчих, які виконують свою роботу, аферистами.

Відео дня

«У мене й сьогодні обстріляли слідчих по справі податківців. Обстріляли бойовою зброєю вдома, у вікна», - повідомив генпрокурор.

Він наголосив, що в будь-якому парламенті світу відео, в якому йдеться про отримання хабара, де, ймовірно, задіяні народні депутати, була б подяка правоохоронним органам.

«В будь-якому парламенті світу це відео привело б до негайної подяки правоохоронним органам і передачі цього питання на розгляд залу», - додав Луценко.

Кореспондент агентства УНІАН намагався уточнити у Луценка подробиці стрілянини, проте генпрокурор повторив лише те, що по слідчих стріляли.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня у 15 областях України силовики у ході спецоперації провели 454 обшуки, були затримані понад 23 нинішні та колишні керівники податкової служби.

Спецоперація проходила у рамках розслідування злочинів, вчинених колишніми керівниками та їхніми заступниками обласних управлінь тодішнього Міністерства доходів і зборів - державних податкових адміністрацій, які були причетні до організації та функціонування так званих «податкових майданчиків».

Внаслідок такої діяльності особи з оточення тодішнього президента Віктора Януковича і тодішнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка збагатилися за рахунок платників податків на майже 96 млрд грн.